Vilket krogspel man ska spela är givetvis i slutändan ett helt individuellt val: det man tycker är roligast, förstås! Men det finns ändå vissa saker man kan säga om de olika spelen, och varför de kanske passar olika personlighetstyper och spelstilar bättre än andra. Till exempel roulette är ett socialt spel, då man inte behöver tänka på mycket mer än vilken siffra eller färg man ska satsa på. För den som bara vill ha roligt, och spela tillsammans med andra utan att oroa sig för vinst eller förlust, så är roulette ett utmärkt val.

Black Jack

Lite av motsatsen är då blackjack. Även om man spelar tillsammans med andra, så kräver bra blackjackspel att man tänker efter hela tiden. Att då vara social är inte det lättaste. Om man inte bryr sig om om man vinner eller förlorar, utan bara vill ha roligt så kanske det inte spelar så stor roll. Men blackjack är i grund och botten ett skicklighetsspel, och spelar man okoncentrerat kommer man att förlora väldigt mycket, och väldigt snabbt.

Jack Vegas

Å tredje sidan finns också spel som Jack Vegas. Detta är ett ensamspel, för den som kanske inte vill vara social. Jack vegas och liknande finns både som turspel (det vill säga rena slots) och dels som mer skicklighetsbaserade sådana i form a videopoker. De tillfredsställer därmed både de som tycker om turspel, och de som vill ha skicklighetsspel, samtidigt som de inte kräver någon som helst interaktion med andra människor.

Så slutsatsen kan sägas vara att roulette, blackjack och Jack Vegas/Miss Vegas är de tre bästa krogspelen, alltifrån beroende på vilken typ av person och spelare man är. Men det är, som sagt, helt individuellt vad man tycker bäst om och ingen kan ge absoluta råd om vilket krogspel som är det allra roligaste. Bäst är kanske att helt enkelt prova på dem alla.